Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst, die van vrijdag 29 januari 2021.

Deze week verliep op de redactionele thuiswerk-burelen eigenlijk heel rustig. Dat is opmerkelijk. Heel opmerkelijk. Geen drukke Zoom vergaderingen waarin mensen elkaar digitaal naar de strot vlogen, omdat men het in profondum oneens was met de muzikale mening van meestal Perry de Platenbaas. Niets van dit alles. Rust. Het was een mooie week. In een hoekje drupte gezellig de koffiezetter zijn hete druppels op de gemalen koffie. De krant werd gelezen. Rubik’s Cube weer eens uit de kast gehaald. Op een gegeven moment werd er zelfs zo’n schoudermassage op een knielstoel gegeven. Zen.

Eerlijk is eerlijk. Als er niet zoveel gebeurd, dan doe we dus ook daar verslag van, en maken we jullie daar dus deelgenoot van. Wat voor effect het heeft op de nieuwe Spotify Maxazine België playlist? Die is nu dus nog beter en uitgebalanceerder. Noem het Ying en Yang, noem het wat je wilt. Waarschijnlijk had de Amerikaanse schrijfster Edith Wharton gelijk toen ze zei: “Het verlangen naar balans, naar ritme in vorm en geluid is een van de meest verstokte menselijke instincten.”

Voilà, daar zijn we weer bij de zin van ons bestaan. Muziek. Op de nieuwe lijst brengen de volgende artiesten hun verlangen naar ritme in vorm en geluid voor het voetlicht: Lo, Chantal Acda, Whispering Sons, O S K I, Stikstof en veel meer…. Tof!

Deel: