Naar nu bekend is geworden is zaterdagavond een van de bekendste stemmen van Nederland, Erica Yong, overleden. Erica Yong, geboren als Erica van der Leuv is bekend als zangeres van onder anderen jingles van Yorin FM, Evers staat op, Q-Music, 3 FM, Noordzee, Veronica, TMF en de dagelijkse tune van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) in de periode 2005 – 2008.

Erica Yong toerde met onder andere als zangeres met bands als Imagination en als backing vocal met The Three Degrees, ze speelde de hoofdrol in de musical ‘The Sound of Motown’ in Wenen en met de Hot Black Stuff veroverde ze het Harare international festival of the Arts in Zimbabwe. Ook deed ze de soundtrack van de Disney film ‘Kuzco 2’.

Solo bracht de Amsterdamse twee albums uit, ‘Voel wat ik Voel’ (2000) en ‘Angel’ (2012), en verschillende singles onder verschillende artiestennamen als Ery Love, Roxanna, Erica en Erica Yong.

Erica Yong mocht slechts 51 jaar worden.

Deel: