Was Robin Kester met haar EP ‘Peel the Skin’ nog gratis te parkeren in het hokje indie folk, met recent uitgebrachte mini-album ‘This Is Not A Democracy’ wordt meteen duidelijk dat haar talent zich niet zomaar laat temmen.

Beth Gibbons, Charlotte Gainsbourg en Beach House zijn zo van die associaties. Een deel van het mini-album bracht ze vorig jaar samen met haar band al tot leven op het podium tijdens de voorprogramma’s van Villagers in Nederland en België.

Daar kon je al horen welke kant het op ging: een dromerige, weelderige sound die is geïnspireerd op pop uit de jaren 70 en refereert aan Sufjan Stevens’ raadselachtige slaapliedjes, de indiepop van Cate Le Bon, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood.

Robin Kester staat op 6 december in Patronaat.

Deel: