Op vrijdag 6 november 2020 geeft Judy Blank twee concerten voor 30 bezoekers in TivoliVredenburg. De Nederlandse zangeres koppelt een heldere, soulvolle stem aan meer dan uitstekende songschrijverscapaciteiten.

Met haar groovy americana met eigenwijze folk- en rootspop maakte ze in Nederland indruk op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop, en in het buitenland op SXSW en AmericanaFest. Op haar plaat ‘Morning Sun’ (2018) laat Blank een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem horen.

Vorig jaar volgde ep ‘Morning After’, waarop ze kiest voor rauwere gitaar, meer country en meer eerlijkheid. Dit voorjaar verscheen het laatste deel van de trilogie, op cassette: Morning Tapes. Lo-fi slaapkameropnames van de favoriete liedjes van beide albums, stuk voor stuk in één take opgenomen. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

Deel: