De Italiaanse Avoria is terug met hun nieuwe single ‘Albe di Primavera’. De opvolger van ‘Vent’anni’, oorspronkelijk uitgebracht door Massimo Ranieri in 1970. Avoria is geen echte band maar een project van drie vrienden uit het Zuid-Italiaanse Basilicata. Op ‘Albe di Primavera’ klinkt ook weer die duidelijke Italo-stem, met verwijzingen naar New Age-bands als +eRa+, Adiemus en Vangelis, en Indie/New Wave bands als Simple Minds en Talking Heads.

Avoria is the long dreamed dream.

De EP ‘Albe di Primavera’ is nu uit en bevat 4 versies van het gelijknamige nummer. Persoonlijk vinden we de georchestreerde versie het meest indrukwekkend, maar ook in de normale uitvoering is het nummer een verademing tussen het doorsnee dance-geluid van tegenwoordig in de hitlijsten.

‘Albe di Primavera’ is opgedragen aan alle mensen die de mannen achter Avoria tijdens hun leven hebben verloren, en dat ze soms het gevoel hebben dat ze hen weer komen opzoeken in de lente. Een indrukwekkend verhaal achter een indrukwekkend nummer.

Deel: