Toen ik ‘Scars’, de nieuwe hitsingle van Forian, leerde kennen, was ik nieuwsgierig naar zijn volledige album ‘Departure’. Gelukkig mocht ik het album snel ontvangen; ‘Departure’ is een prachtig album geworden.

Forian is een 19-jarige DJ en producer gevestigd in Innsbruck, Oostenrijk. De afgelopen jaren heeft hij zichzelf kunnen bewijzen op enkele van de grootste podia van Oostenrijk. Zo speelde hij voor de 25.000 bezoekers van het Beatpatrol Festival in St. Pölten naast namen als Robin Schulz, Steve Aoki, Brennan Heart, Dr. Peacock, Futurebound, Macky Gee en Ranji. Ook opende hij de Mainstage van het Holi Festival in Innsbruck en sloot de Mainstage van Europa’s grootste Halloweenfeest af voor 4.000 mensen. Als hij niet aan het dj’en is, brengt hij het grootste deel van zijn tijd door met het produceren van zijn eigen muziek. Door zijn unieke en veelzijdige muzikale stijl heeft hij verschillende remixes voor internationale artiesten mogen maken.

De DJ maakt een geweldige keuze door te openen met ‘Falling’. Een sterke track, die de lat voor de rest van het album direct erg hoog legt. En ja, Forian levert een sterk album af met ‘Departure’. Het beste nummer van het album is de eerdergenoemde single ‘Scars’. Het is een aanstekelijk nummer met een tune die blijft hangen. Is dat de hit die ‘Departure’ nodig heeft om de rest van het album interessant te houden? Nee verre van dat. Het album als geheel is gewoon een geweldig EDM-album. ‘Departure’ bevat namelijk nog een paar andere nummers die zo sterk zijn, zoals ‘Smoke’ en ‘Scream’.

We moeten gewoon ook ‘Just Like That’ nog even noemen. Het is een makkelijk herkenbaar, repetitief deuntje met iets Yello-achtigs erin. Een nummer dat je niet snel gaat vergeten. Het maakt het album juist een beetje anders dan anders. Maar eigenlijk heeft een album als ‘Departure’ dat niet eens nodig.

Staat er echt geen enkel nummer op het album dat slecht is? Niet slecht, maar ook niet het beste nummer is ‘Different world’, dat dezelfde beat heeft als ‘Just like that’, het andere nummer dat Forian uitbracht in samenwerking met Jay Miracho. Er had meer variatie in kunnen zitten. Niet slecht, maar net iets minder dan de rest, maar nu zijn we misschien een beetje te negatief, omdat het nummer zelf echt niet slecht is; Helemaal niet. ‘Departure’ is een verzameling van gewoon lekkere dance-tracks. Forian doet gewoon wat hij moet doen met het album.

Forian levert een over het algemeen geweldig album af. Vooral ‘Just Like That’, ‘Smoke’ en ‘Scars’ (feat Kiksio) hebben van ‘Departure’ iets erg moois gemaakt. Forian heeft duidelijk zijn best gedaan met het album. Een album om steeds weer terug te spoelen en opnieuw af te spelen. (8/10) (Alpha Music Collective)

Deel: