Izzie’s Caravan is een bluesrockformatie die zijn wortels rechtstreeks kan herleiden tot de enorme hit van Dire Straits, ‘Money For Nothing’. Gitarist en zanger Izzie herinnert zich: “Die krachtige drums gevolgd door die krankzinnige gitaarriff hadden zo’n diepgaand effect op mij, daarna wist ik dat gitaar voor altijd een rol zou spelen in mijn leven.”

Izzie begon zijn driekoppige band The Deep Impactors in 2004. Dat werd de basis tot Izzie’s Caravan. Toch duurde het nog even voor de huidige band werd gevormd, aangezien Izzie zo’n tien jaar lang geen zin meer had in de muziekindustrie. Toch keerde hij weerterug naar het instrument waar hij van hield, zijn gitaar, en vroeg oud-bandmaatjes Sim en Ray om zich aan te sluiten bij Izzie’s Caravan.

Met naast de Dire Straits ook Led Zeppelin en Aerosmith als invloeden, maar ook gitaristen als Izzy Stradlin en John Frusciante, begon de band, om door de blues van Stevie Ray, Clapton, John Lee Hooker, Johnny Winter, Muddy Waters en natuurlijk Buddy Guy terug te keren naar de bluesrock.

In december van 2019 bracht Izzie’s Caravan de EP ‘Leo’s Guitar’ uit, gevolgd door de EP ‘Zephyrs’ in februari 2020. Nu is de derde EP uit, getiteld ‘On The Pull’, uitgebracht bij MTS Records. Van die EP komt ‘Drownin’ Man’s Blues’.

Deel: