Het Rotterdamse duo GIAN tekende een contract bij Caroline Benelux en bracht vrijdag de single ‘Balans’ uit. Op 25 september verschijnt de nieuwe EP.

GIAN is het vooruitstrevende geesteskind van drummer/vocalist Johnny Ray en vocalist Eddie Dukan. Het duo staat bekend om dromerige teksten, opzwepende beats en het creatieve gebruik van elektrische gitaren. Johnny Ray speelde voorheen in de band Taymir en is sinds 2014 de drummer van Rondé.

Na een intensieve Popronde in 2019 en andere optredens – waaronder het voorprogramma van Mike Shinoda in AFAS Live – liet GIAN afgelopen januari een sterke indruk achter tijdens Eurosonic Noorderslag. ‘Balans’ gaat over een nachtelijke ontmoeting van twee mensen die hun gedachten in de club proberen te ontvluchten. Ze balanceren daarin tussen droom en realiteit.

GIAN: “We zijn heel excited voor het nieuwe hoofdstuk dat gaat komen. De hele wereld stond even stil, maar dat was voor ons juist een periode waarin we veel konden doen. Met de toevoeging van Caroline Benelux aan ons team hebben we veel vertrouwen in wat de toekomst gaat brengen. We hebben op tafel gelegd wat we van elkaar verwachten, kunnen niet wachten om de muziek die er ligt met onze luisteraars te delen en kijken uit naar wat er gaat komen!”

Deel: