Zijn eerste concert verkocht hij binnen enkele minuten uit en dus was een tweede show een logisch vervolg. Nu, na minder dan een maand, is ook dit tweede concert uitverkocht en daarom staat de hotste artiest van dit moment, Snelle, voor een derde keer in AFAS Live op donderdag 15 oktober.

‘Het is bizar, ik kan het bijna niet geloven’, zegt Lars Bos, beter bekend als Snelle. ‘Één keer in de AFAS Live staan was al een droom. Die zo snel uitverkopen was geweldig, maar dat nu ook de tweede show is uitverkocht en we maar liefst drie keer in één van de grootste popzalen van Nederland mogen staan, is echt ongelofelijk’.

Afgelopen vrijdag bracht Snelle zijn nieuwe plaat ‘Smoorverliefd’ uit die binnen één dag meer dan 460.000 streams haalde, waarmee hij zijn persoonlijke record brak. Het nummer heeft nu al bijna 3,5 miljoen streams op Spotify en is binnen gekomen op nummer 1 in de hitlijsten.

2019 was het jaar van Snelle! In het begin van het jaar werd hij door Radio 538 benoemd als artiest om in de gaten te houden. Daarnaast brak hij door bij de jongere doelgroep met zijn Wintersessie op het online HipHop-platform 101Barz, die inmiddels ruim 4,5 miljoen keer is bekeken op YouTube. Hierin is Snelle vooral als rapper te zien, maar hij heeft het afgelopen jaar bewezen genre-overschrijdend te werk te gaan door ook Pop en Organische invloeden in zijn muziek te verwerken. Dat deze combinatie bij het grote publiek aansloeg blijkt uit het succes van de Dubbel Platina single ‘Scars’, die een FunX Award voor ‘Best Song’ ontving, tien weken lang in de Top 10 van de Nederlandse Charts stond en in de Top 20 van de Spotify Global Viral Charts te vinden was.

De song stond op de Platina EP ‘Beetje Bij Beetje’, die meer dan 75 miljoen keer gestreamd is op Spotify en op steun kon rekenen van onder andere Enzo Knol, Boef en Barend van Deelen. De opvolgende single ‘Plankgas’ met rapper Frenna heeft inmiddels een Platina Status. Op 24 oktober verscheen Snelle’s album ‘Vierentwintig’, die binnen 24 uur Goud werd en inmiddels méér dan 126 miljoen keer is gestreamd. Op het album staat de nationale hit ‘Reünie’, die de Alarmschijf werd bij QMusic en op #1 kwam in de Nederlandse Top 40. Tevens is het nummer ‘Lippenstift’, een samenwerking met niemand minder dan Marco Borsato en John Ewbank, op het album te horen. ‘Reünie’ en ‘Lippenstift’ stonden respectievelijk op #2 en #3 in de Nederlandse Top 40, Snelle is daarmee de eerste Nederlandse artiest ooit die met twee nummers in de Top 3 stond en mag zich hiermee in het rijtje voegen van artiesten als Justin Bieber, Ed Sheeran en The Beatles.

Deel: