Wat doe je als legendarisch DJ-duo als je ieder je eigen weg wilt gaan, en trots kunt terugblikken op een duizelingwekkende internationale carrière die een kwart eeuw geleden uit de startblokken schoot? Als je het waanzinnig mooie jaar 2019 (met maar liefst 300.000 bezoekers) wilt afsluiten door je fans nog één laatste eer te bewijzen? Juist: dan ga je eruit met een knal van ongeëvenaarde proporties! Dan nodig je een bulk aan bevriende ‘90’s-helden uit om op zaterdag 18 april samen in de Ziggo Dome te Amsterdam de meest spraakmakende show van 2020 te geven, die bij iedereen nog heel lang na zal dreunen. Dan neem je in grootse stijl waardig afscheid van je vele tienduizenden fans, door nog één keer de deur van het gekkenhuis wagenwijd open te zetten.

Samen met hen compleet over-the-top los te gaan als nooit tevoren tijdens ‘The Final Show’. Met een indrukwekkende keur aan internationaal gevierde gasten; vuurwerk; waanzinnige visuals; met sexy danseressen, bergen confetti en natuurlijk met alle kneiterhits.

Charly Lownoise & Mental Theo staan met hun ‘The Final Show’ op zaterdag 18 april 2020 van 22.00-3.00 uur in de Ziggo Dome in Amsterdam.

2019 kan de geschiedenisboeken in als het jaar waarin Charly Lownoise & Mental Theo (echte namen respectievelijk Ramon Roelofs en Theo Nabuurs) opnieuw aantoonden de absolute meesters van de happy hardcore te zijn. Hun tournee ’25 Years Of Charly Lownoise & Mental Theo’ was een waanzinnig succes en had zijn eerste apotheose in februari van dit jaar. In die maand vierden de hardcore-capo di tutti capi hun 25-jarige jubileum met twee shows in de Amsterdamse Ziggo Dome, die in slechts een etmaal uitverkochten. Het duo zweepte eigenhandig de hype rond dé muziekstijl van de 90’s -de happy hardcore- opnieuw op tot ongekende hoogte. En wist menig bezoeker zowel te ontroeren als in extase te brengen door ze mee te voeren naar de nineties, naar de tijd van de grootste jeugdcultuur die Nederland ooit heeft gekend. ‘Wonderfull Days’ werd uitgeroepen tot het állerbeste nummer van de nineties. Maar aan alles komt ooit een eind. Ook aan Charly en Theo samen op het podium. De twee iconen hebben met pijn in het hart besloten om hun eigen weg te gaan, al zullen ze wel los van elkaar nog blijven optreden.

Theo: “Stoppen doe je op je hoogtepunt. We hebben tijdens onze ’25 Years’-tournee laten zien dat we de grootste zijn. Ruim 300.000 uitzinnige fans hebben afgelopen jaar keihard met ons gefeest. En om die te bedanken gaan we nog één keer samen helemaal los. ‘The Final Show’ wordt groots; episch; in stijl; zoals wij dat nou eenmaal doen. Het gaat een onvergetelijk spektakel worden!”
Ramon: “Na 27 jaar samenwerking met zó’n jaar af te kunnen sluiten is een kroon op onze duo-carrière. Het had niet beter of mooier gekund. Het is voor mij en Theo samen mooi geweest, maar we willen nog één keer alles geven en eruit met een heuglijke big bang. Op zaterdag 18 april in de Ziggo Dome. Samen, met onze trouwe fans, en met een keur aan muzikale gasten.”

Het fenomeen Charly Lownoise & Mental Theo
Charly Lownoise & Mental Theo mogen gerust als nationaal muzikaal erfgoed worden bestempeld die eigenhandig muziekgeschiedenis hebben geschreven. Het internationale succes van deze hitmakers –ze scoorden gouden platen en hadden miljoenen fans over de hele wereld– is een kwart eeuw na dato nog steeds immens. In februari van dit jaar, precies 25 jaar nadat ‘Wonderful Days’ verscheen, vierden Charly Lownoise & Mental Theo hun jubileum met twee uitverkochte shows in de Amsterdamse Ziggo Dome. Een trip terug naar de nineties, waarin de vetste happy hardcore tracks voorbij kwamen; met een groots decor en met onder anderen T-Spoon, Alice DJ, Nakatomi, Darkraver en DJ Jean.


Ramon Roelofs en Theo Nabuurs ontmoeten elkaar begin jaren ’90 op Mallorca, waar Theo op dat moment DJ is. Hij ziet Roelofs draaien en dat blijkt voldoende grondslag voor een bromance voor het leven. Al snel wordt het DJ-duo Charly Lownoise & Mental Theo gezien als grondlegger van het vernieuwende genre Happy Hardcore (een combinatie van opzwepende Rave en breakbeats uit Australië, Duitsland en de UK). In 1994 scoort het tweetal zijn eerste hit ‘Live at Londen’. De grote doorbraak volgt met de megakraker ‘Wonderful Days’, hét absolute anthem van de jaren negentig. Het succes is direct gigantisch: ze vliegen de wereld rond en alleen al in 1995 treden ze maar liefst 320 keer op. Er is geen houden meer aan. Hitsingles als ‘Together in Wonderland’, ‘Stars’, ‘Your Smile’, ‘Fantasy World’, ‘Hardcore Feelings’, ‘Streetkids’ en ‘Party’ volgen elkaar in een moordend tempo op en domineren de hitlijsten. Wereldwijd verkoopt het iconische nineties DJ-duo meer dan drie miljoen albums. Na een paar immens drukke jaren nemen Charly Lownoise & Mental Theo even wat afstand van elkaar. Theo Nabuurs heeft een aantal jaar zijn eigen televisieshows op TMF, zoals ‘Mental Theo On The Road’ en de ‘Mental Popquizz’. Ramon Roelofs neemt ondertussen tijd voor zichzelf. Hij bekeert zich tot Zen-docent en begint zijn eigen yogastudio in Den Haag, terwijl hij ook nog frequent achter draaitafels verschijnt.

Deel: