Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Greta Van Fleet in AFAS Live.

Concerttip dinsdag 12 november: Greta Van Fleet in AFAS Live

Greta Van Fleet is afgelopen twee jaar binnen no-time mateloos populair geworden ondanks dat er nog geen debuutalbum was. De debuutsingles ‘Highway Tune’ en ‘Safari Song’ van hun eerste EP ‘From The Fires’ lanceerden in zeer korte tijd hun carrière in Noord-Amerika. Het succes is inmiddels ook overgewaaid naar Europa met steeds meer uitverkochte shows als gevolg, waaronder afgelopen jaar in Nederland in Doornroosje, Melkweg en Paradiso.

Op 19 oktober verscheen het lang verwachte debuutalbum van de band genaamd ‘Anthem Of The Peaceful Army’. De eerste single van het album ‘When The Curtain Falls’ stond in de Top 10 van Rock Radio, op nummer 3 in de Rock Radio Charts, heeft al meer dan 26 miljoen streams en de videoclip is al meer dan 16 miljoen keer bekeken.

Greta Van Fleet bestaat uit de tweelingbroers Josh Kiszka (zang) en Jake Kiszka (gitaar), hun jongere broer Sam Kiszka (bas, toetsen) en goede vriend en drummer Danny Wagner afkomstig uit Frankenmuth, Michigan. De grote platencollectie van hun ouders was een grote inspiratie voor de muziek die ze nu maken. Een high-energy mix van rock’-n-roll, blues en soul. Met hun muziek wil Greta Van Fleet een duidelijke boodschap uitdragen: Peace, Love and Unity.

Deel: