De organisatie van Bospop begrijpt dat er angst bestaat voor verdere groei en de gevolgen daarvan voor de sfeer op het festival in Weert. Afgelopen jaar was het op zondag erg druk, vooral in het gebied tussen main- en tentstage. Daarom gaan we het festivalterrein ruimer opzetten. Niet met de bedoeling om meer bezoekers te trekken, maar vooral om bezoekers meer ruimte te geven. Die extra ruimte creëren we rondom de festivaltent en in het entree gebied. Daarmee krijgen we ook meer meters beschikbaar voor het uitbreiden van het aanbod van food- en drankvoorzieningen zodat de ‘filevorming’, die in de piekmomenten plaatsvinden, zoveel mogelijk worden beperkt. De campingruimte wordt vergroot en voorzieningen uitgebreid, zodat we iedereen van een mooi plekje kunnen voorzien met voldoende douches en toiletten.

Sinds enkele jaren is de programmering aangepast omdat de ouderwetse ‘classicrock’ bands minder beschikbaar zijn. De line up wordt tegenwoordig bepaald door pop, rock en blues bands. Het festival is al lang niet meer afhankelijk van een enkele headliner. Bospop biedt een uitgebreid en breed driedaags programma met veel hits, kwaliteit en hier en daar een verrassing. Deze 40ste editie zal een waardige jubileumeditie worden.

Op donderdag 9 juli, voorafgaande aan Bospop, vindt er op het terrein een extra concert plaats. Dit concert staat los van Bospop. Het wordt afzonderlijk gepromoot en er is geen link met de ticketverkoop van Bospop. Er zullen ongetwijfeld bezoekers zijn die EN naar dit concert EN naar Bospop gaan. De camping zal dan ook op donderdag al geopend zijn.

De voortreffelijke organisatie van Bospop zal er, samen met de 1.700 vrijwilligers, alles aan doen om onze 40ste editie voor jullie onvergetelijk te maken! Zaterdag 14 december start de voorverkoop en in de week ervoor maken ze het eerste deel van het programma bekend.

Deel: