Vaak refereert een band aan wat ze in het verleden allemaal hebben gedaan. Hitje hier, hitje daar, optredentje hier, optredentje daar… In dat geval zou VIX20 moeten vertellen over optredens met Rick Wakeman en L.A. Reid, maar velen zouden het toch niet geloven. In plaats daarvan heeft VIX20 het over het heden.

Vix 20 bestaat uit Gary Mills en CJ, twee veteranen uit de muziekindustrie die zo gedesillusioneerd raakten met de staat van elk element in de muziekindustrie dat ze hun gitaren uit het raam gooiden en zich een paar jaar terug trokken uit de muziek. Nu keren ze terug. Om de band zelf te citeren, “We zijn harde rockers geworden die zich hebben bekeerd tot de donkere kant van popmuziek.”

De band, 25 jaar geleden ontstaan uit een schoolband, verloor elkaar jaren uit het oog voordat ze elkaar weer tegenkwamen en muziek begonnen te maken met elkaar. Puur voor de lol. Tot het commerciële successe van ‘Digital Age’. ‘Digital Age’ staat op het progressieve poppunkplateau; terwijl andere nummers op het album variëren van alternatief tot progressieve rock terug tot punk. Zoals ‘Me Gwanishi’, dat we eerder al stiekem ontdekten, maar nu pas officiëel uit is.

Wij zijn fan, en gokken op een doorbraak met deze single.

Deel: