Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: UB40 in AFAS Live.

Concerttip zondag 13 oktober: UB40 in AFAS Live

De energieke optredens van de Engelse succesband zijn a trip down memory lane en een feest voor liefhebbers van poppy reggae met hits als ‘Food For Thought’, ‘One In Ten’, ‘Kingston Town, ‘Cherry Oh Baby’, ‘(I Can’t Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk ‘Red, Red Wine’.

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met z’n naam naar het ‘Unemployment Benefit Form 40’, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album ‘Signing Off’ (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV.

De bezetting van UB40 bestaat uit ‘founding members’ Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen), plus Duncan Campbell (lead vocals, sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer toen die de band verliet om solo te gaan), Martin Meredith (sax/keys), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).

Deel: