De in Nederland immer populaire Belgische band Clouseau presenteert op 8 november 2019 hun dertiende Nederlandstalige album genaamd ‘Tweesprong’. In het kader van het nieuwe album gaan de broers Koen en Kris Wauters in 2020 op tour, waarbij ze Nederland uiteraard niet overslaan. Op 14 maart staan ze in TivoliVredenburg (Utrecht), op 24 april in De Vereeniging (Nijmegen), op 25 april in De Oosterpoort (Groningen), op 3 mei in Paradiso (Amsterdam) en op 16 mei in Poppodium 013 (Tilburg). De kaartverkoop voor alle shows start op vrijdag 11 oktober om 10:00 uur via de websites van de zalen.

De grote doorbraak van Clouseau vond plaats in 1989 dankzij singles als ‘Anne’ en ‘Daar Gaat Ze’. Dat de populariteit van Clouseau, na ruim 30 jaar, nog steeds onverminderd groot is blijkt uit het feit dat het duo binnen no-time alle shows van de laatste tour ‘Clouseau30’ uitverkocht. Met name de nummers ‘Daar Gaat Ze’, ‘Domino’ en ‘Passie’ zijn grote hits in Nederland en staan al tijden in de Top 2000.

‘TWEESPRONG’
‘Tweesprong’ is een bijzonder eerlijk en emotioneel album geworden, en Koen en Kris denken oprecht dat ze nog nooit zo’n verzameling sterke songs op één album hebben gehad. En dat zeggen ze niet omdat dat vaak het klassieke promopraatje is: je voelt gewoon dat ze écht trots zijn op hun nieuwe album, misschien wel het meest trots in hun lange carrière. Geweldige, volwassen popmuziek, zoals alleen Clouseau die kan maken. Eerlijkheid, warmte en soms verkilling, levenslust en soms ook twijfel, diepe vreugde en soms ook bittere ontgoocheling: al die emoties hebben hun plaats op ‘Tweesprong’.

Kris schreef samen met zijn kompaan Stefaan Fernande het overgrote deel van de songs op ‘Tweesprong’ en Koen leverde een paar prachtige teksten, waarvan ééntje op muziek werd gezet door oude vriend Frank Boeijen. Daarnaast heeft ook Jan Leyers een paar fijne songs aangeleverd, samen met Frank Vander linden. Het is de eerste keer dat Kris de productie volledig op zich heeft genomen en dat hoor je – Clouseau heeft zelden een plaat gemaakt die dichter bij henzelf lag dan deze.

‘Tweesprong’ verschijnt 8 november 2019 op CD en alle digitale platformen. Op 6 december 2019 brengt Clouseau een exclusieve vinyl oplage uit van de plaat. De pre-order staat sinds vandaag live samen met een nieuw nummer ‘Nog niets gezien’.

BELGIË
Naast de concerten in Nederland geeft Clouseau ook concerten in België:
15 maart 2020 – ANCIENNE BELGIQUE, Brussel
20 maart 2020 – DE ROMA, Antwerpen
27 maart 2020 – ETHIAS THEATER, Hasselt
5 mei 2020 – STADSSCHOUWBURG, Antwerpen
12 mei 2020 – CAPITOLE, Gent
19 mei 2020 – HET DEPOT, Leuven
23 mei 2020 – SCHIERVELDE, Roeselare
30 mei 2020 – BRIELPOORT, Deinze
5 juni 2020 – KURSAAL, Oostende

Deel: