Het legendarische Wembley Stadium-optreden van INXS uit 1991 wordt voor het eerst in de bioscoop vertoond. Dit filmisch evenement volgt een maand na de release van de documentaire ‘MYSTIFY: MICHAEL HUTCHENCE’ over het leven van de charismatische frontman. Op 22 november kunnen fans van INXS en muziekliefhebbers dit iconisch optreden in de bioscoopzalen beleven.

De registratie van het optreden uit 1991 van de Australische band is een volledig gerestaureerde versie van de originele 35mm print en wordt nu vertoond in een nieuwe breedbeeld 4K Ultra HD-versie. Ook bevat de film een niet eerder vertoonde ‘verloren’ track en is een gloednieuwe Dolby Atmos audiomix toegevoegd, samengesteld door INXS’ executive producer Giles Martin en Sam Okell, geproduceerd in de Abbey Road Studios.

1991 bleek een spectaculair jaar voor INXS. Hun album ‘X’ stond al acht maanden in de hitlijsten en werd platina in het Verenigd Koninkrijk en kreeg dubbel platina in de VS. Met twee Brit Awards op zak, startte INXS een recordreeks aan shows in hun Australische thuisland, traden op bij Rock In Rio en vervolgden hun weg met een uitverkochte tour door de VS. Het was echter 13 juli 1991 dat de band op nieuwe muzikale hoogte bracht.

Vijf jaar eerder stond INXS nog als support act in het Wembley Stadion voor de band Queen, nu was het tijd voor een eigen concert. De band speelde voor een uitverkocht stadion met maar liefst 73.791 fans en Jellyfish, Roachford, Jesus Jones, Deborah Harry en The Hothouse Flowers in het voorprogramma. Het evenement, ‘Summer XS’, werd vereeuwigd in de best verkochte videoregistratie ‘Live Baby Live’ (geregisseerd door David Mallet) en daarna deels door het album met dezelfde naam.

‘Never Tear Us Apart’, ‘Suicide Blond’ en ‘Original Sin’ zijn maar enkele van de INXS hits, die voor een complete generatie muziekliefhebbers onderdeel van het collectieve geheugen zijn. De internationaal gerenommeerde frontman en songwriter Michael Hutchence was echter de laatste jaren voor zijn zelfgekozen dood in 1997 op heel andere vlakken een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. Met ‘MYSTIFY’ bezorgt filmmaker Richard Lowenstein hem in zekere zin eerherstel met een krachtig en intiem portret van deze charismatische artiest.

MYSTIFY: MICHAEL HUTCHENCE is vanaf 24 oktober te zien in de bioscoop.

Deel: