DJ Shadow kondigt zijn nieuwe album ‘Our Pathetic Age’ aan dat zal verschijnen op 15 november. Dit dubbelalbum is het resultaat van een intense creatieve periode waarin deze innovatieve hiphopper nog meer experimenteerde met composities en beats.

De eerste helft van ‘Our Pathetic Age’ bevat 11 nieuwe instrumentale tracks, inclusief een eerste volledig zelf-gecomponeerd orkestraal nummer. Op de tweede helft staan vocale nummers waarop onder andere Run The Jewels, Nas en Dave East te horen zijn.

In juli gaf DJ Shadow ons na twee jaar al een voorproefje met zijn single ‘Rocket Fuel’ waar ook De La Soul op te horen is. ‘Our Pathetic Age’ werd geproduceerd door DJ Shadow zelf en de hoes is ontworpen door Paul Insect die ook de covers DJ Shadow’s albums ‘The Mountain Will Fall’ (2016) en ‘The Outsider’ (2006) verzorgde.

Quote van DJ Shadow;
Boven alles heb ik geprobeerd om het gevoel en de gemoedstoestand van de samenleving in zijn geheel te vangen. De subtiele signalen die mensen elkaar geven, de manier waarop zij zich gedragen, hun ups en downs. In mijn wereld zijn mensen bang. Ik wil dat mijn album een markering is voor het huidige tijdperk.
‘Our Pathetic Age’-DJ Shadow

Deel: