Op dinsdag 3 december geeft FKA twigs in het kader van haar Europese ‘MAGDALENE’ tour 2019 een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op 25 oktober brengt zij haar langverwachte, tweede album ‘MAGDALENE’ uit via Young Turks. De kaartverkoop start vrijdag 13 september om 10:00 uur via Ticketmaster.

Met de aankondiging van de release van haar langverwachte, tweede album en gelijknamige wereldtournee maakt FKA twigs een einde aan maanden van speculatie. Het album draagt de naam ‘MAGDALENE’, het is de opvolger van haar veelgeprezen debuut ‘LP1’ uit 2014, die werd genomineerd voor zowel een Brit Award als Mercury Prize.

‘MAGDALENE’ is door FKA twigs geschreven in een donkere periode in haar leven, waarin een verbroken relatie en een zware operatie de boventoon voerden. Met de release van ‘MAGDALENE’ pakt ze de draad weer op, zowel op emotioneel als fysiek vlak. Zo zingt ze op de openingstrack Mary Magdalene: “A woman’s time, a woman’s work, a woman’s time to embrace, she must put herself first”.

‘MAGDALENE’ is, net als haar debuutalbum, volledig door haarzelf geproduceerd. De opnames vonden de afgelopen 3 jaar plaats in Londen, New York en Los Angeles. Het album is FKA twigs’ meest ambitieuze werk tot nu toe, en op het album creëert ze wederom een volledig nieuw, artistiek universum, met bijdrages van verschillende bekende producers en artiesten.

In april 2019 bracht ze haar eerste single en bijbehorende, conceptuele videoclip in aanloop naar het nieuwe album uit: ‘cellophane’. Gisteravond zag de tweede single ‘holy terrain’ het levenslicht, waar rapper Future en producers Nicolas Jaar, Skrillex en Jack Antonoff aan bijdragen.

Op dinsdag 3 december is FKA twigs in het kader van haar ‘MAGDALENE’ tour 2019 voor het eerst in vier jaar in Nederland te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens een aantal exclusieve concerten die FKA twigs onlangs gaf in Los Angeles, Berlijn, Sydney, Londen en New York als voorproefje op haar aanstaande tournee, bewees ze wederom een van de meest creatieve, vooruitstrevende en experimentele artiesten van haar tijd te zijn. Zo komen in de show moderne dans, paaldans, prachtige kostuums, geluid, bijzonder licht- en decorontwerp en Aziatische vechtsporten samen. Het concert wordt georganiseerd door MOJO in samenwerking met Paradiso.

Deel: