Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Magnapop in Paradiso.

Concerttip dinsdag 10 september: Magnapop in Paradiso

Het succes van de Amerikaanse rockband Magnapop begon in de Benelux, waar ze begin jaren ’90 een aantal festivalshows speelden. Hun aanstekelijke powerpop met punkinvloeden sloeg niet veel later ook aan in eigen land. De groep rondom oprichters Linda Hopper en Ruthie Morris nam in een paar jaar tijd drie albums op, geproduceerd door onder meer Michael Stipe, Bob Mould en Geza X. De singles ‘Slowly, Slowly’ en ‘Open the Door’ werden hits. Na twee lange pauzes kwam de originele bezetting van de band in 2012 weer bij elkaar en zo sloeg de vonk nog eens over. Nu lijkt het alsof Magnapop nooit is weggeweest; de band werkt dit jaar aan nieuw materiaal en komt dat hoogstpersoonlijk laten horen in Paradiso, zonder daarbij het oude repertoire te vergeten.

Deel: