Brabant heeft er een nieuw podium bij. Mainstage wordt dé nieuwe entertainmenthal van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en daarmee het nieuwste podium van Brabant. In Mainstage zijn alle faciliteiten aanwezig om verbluffende grootschalige live entertainment- en muziekshows een entertainmentpodium te geven. Er zal een diversiteit aan concerten, entertainmentproducties en grootschalige theatervoorstellingen worden geprogrammeerd.

Mainstage wordt een full-service entertainment locatie, die zich kan meten aan andere bekende entertainment accommodaties in de randstad. Met een capaciteit van zo’n 1.000 tot 3.100 zitplaatsen en/of 6.000 staanplaatsen in concertopstelling, zet het nieuwe podium Zuid-Nederland nog vaster op de entertainmentkaart. Door de komst van de nieuwe hal, heeft het zuiden een nieuwe locatie voor grootschalige entertainmentproducties. De bouw van de hal is in volle gang.

Jeroen Dona van Libéma, eigenaar van de Brabanthallen, reageert enthousiast: “We zijn eindelijk begonnen! We kunnen niet wachten om de deuren te openen voor publiek. Er wordt hard gewerkt aan de programmering. Deze wordt binnenkort bekendgemaakt met een diversiteit aan entertainment. Het wordt van carnaval tot festival, van headbanger tot dinnershow. We zijn ontzettend trots op ons eigen entertainmentpodium van het zuiden.”

Mainstage wordt in één klap het grootste podium van Brabant.

Grootste podiums in Brabant:
Mainstage: 6000 staanplaatsen
Klokgebouw Hal C: 4500 staanplaatsen
013: 3000 staanplaatsen
Klokgebouw Hal B: 2750 staanplaatsen
Klokgebouw Hal D: 1000 staanplaatsen
Klokgebouw Hal A: 750 staanplaatsen
Chassé Theater Grote zaal: 1430 zitplaatsen
Effenaar: 1300 staanplaatsen
Muziekgebouw Eindhoven: 1250 zitplaatsen
Markant, Evenementenzaal: 1000 staanplaatsen
Parktheater Grote zaal: 950 zitplaatsen
Theater aan de Parade, Grote zaal: 900 zitplaatsen
De Kring: 880 zitplaatsen
Theaters Tilburg, Schouwburg: 877 zitplaatsen
Theater aan de Parade, middenzaal: 800 staanplaatsen
Theaters Tilburg, Concertzaal: 780 zitplaatsen
Markant, Theater: 685 zitplaatsen
Chassé Theater middenzaal: 670 zitplaatsen
De Maagd: 650 zitplaatsen
De Pul: 650 staanplaatsen
Groene Engel: 600 staanplaatsen
Parktheater Middenzaal: 520 zitplaatsen
Cacaofabriek: 500 staanplaatsen

In bovenstaand lijstje is het Philips Stadion niet meegenomen, omdat daar slechts in een bepaalde periode van het jaar concerten worden gegeven. De capaciteit bij de concerten van Guus Meeuwis is 34000 staan- en zitplaatsen. Ook het Beursgebouw in Eindhoven, de Brabanthallen in Den Bosch en Koningshof in Veldhoven zijn niet meegenomen, Dit, omdat dit over het algemeen geen podia zijn voor concerten.

Deel: