16 augustus 1969. Een gewone zaterdag op de kalender van huishoudens wereldwijd, die voor veel mensen voorbij gleed als iedere andere zomer dat jaar. Voor John Fogerty en zijn bandmaten van Creedence Clearwater Revival was het echter een zaterdag om nooit te vergeten. Zij speelden die nacht als headliner in Bethel, New York op het terrein van melkveehouder Max Yasgur tijdens het iconische Woodstock festival. Een gegeven dat door veel mensen over het hoofd wordt gezien, omdat de band niet is weergegeven in de documentaire uit 1970.

Dat moment vandaag precies 50 jaar geleden en is bij uitstek een mooie gelegenheid om het concert van ruim een uur in zijn geheel opnieuw uit te brengen: Creedence Clearwater Revival – ‘Live At Woodstock’. Op de verschillende streamingdiensten is het optreden sinds 2 augustus in zijn geheel via streaming diensten te beluisteren. Die dag verscheen het concert eveneens op CD en op 30 augustus komt hij ook uit in een unieke dubbele vinyl uitgave.

Over de hele linie was 1969 voor de band een vruchtbaar jaar. Ze oogsten het succes van hun tweede album ‘Bayou County’ dat in januari uitkwam en brachten voor het eind van het jaar nog twee albums. Met Woodstock als stralend middelpunt van die 365 dagen, waar ze hits speelden als ‘Born On The Bayou’, ‘Bad Moon Rising’ en ‘Proud Mary’ en afsloten met het psychedelische ‘Suzie Q’.

Deel: