Na twee goed ontvangen en stevig rockende albums vond Curse Of Lono kennelijk eens tijd om wat gas terug te nemen. Resultaat is het akoestische, oorspronkelijk ter gelegenheid van Record Store Day opgenomen ‘4am And Counting’. Het zou een zogenaamde limited release worden, maar nu is deze toch gewoon op cd en lp verkrijgbaar.

Nog even ter herinnering, wie of wat is Curse Of Lono eigenlijk? Om van zijn heroïneverslaving af te komen verhuisde Felix Bechtolsheimer zo’n kleine twintig jaar geleden naar de VS. Daar kwam hij in aanraking met Amerikaanse muziek. Weer terug in Groot-Brittannië richtte hij de band Hey Negrita op, waarmee hij de op Amerikaanse rootsmuziek geïnspireerde muziek maakte. Met bandlid Neil Findlay heeft hij nu Curse Of Lono opgericht, dat zich richt op roots- to rockmuziek. De naam van de band is ontleend aan de titel van een boek van de Amerikaanse journalist Hunter S. Thompson. Naast de al genoemde Bechtolsheimer (zang, gitaar) en Findlay (drums) bestaat de band uit toetsenist Dani Ruiz Hernandez, gitarist Joe Hazell en bassiste Charis Anderson.

Op het nieuwe album staan vier nummers van het uit 2017 daterende ‘Severed’, zes nummers ‘As I Fell’ (2018) en één cover, namelijk ‘Goin’ Out West’ van Tom Waits. De akoestische benadering hebben een positief resultaat voor deze nummers. De luisteraar gaat er beter voor zitten en de teksten dringen dieper door dan op de eerdere elektrische versies ervan. En ik denk dat dit precies is wat een songwriter wil. Prima plaat, een geslaagd project. (7/10) (Submarine Cat Records)

Deel: