Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Proclaimers in Paradiso.

Concerttip donderdag 25 juli: The Proclaimers in Paradiso

Met stripped-down nummers die schuren met rock en country, heeft The Proclaimers sinds 1983 ongekend succes. De muziek van de eeneiige tweelingbroers Charlie en Craig Reid is door de jaren heen tijdloos gebleken. Natuurlijk, iedereen kent ‘I’m Gonna Be (500 Miles)’ uit 1988, veelvuldig gecoverd en regelmatig op bruiloften over de hele wereld te horen, maar het succes begon met ‘Letter From America’ een jaar eerder. Met een mix van pop, folk, country, new wave en een snufje politieke inhoud heeft het duo samen met hun band een niche gecreëerd waarin het onverminderd actief in opereert.

Het tweede album ‘Sunshine on Leith’ – waarop ook dat andere bekend nummer staat, ‘I’m On My Way’ – werd in 2007 zelfs omgevormd tot musical en een paar jaar later verscheen een succesvolle filmversie daarvan. Vorig jaar verscheen het elfde studio-album van de Schotse Broers, ‘Angry Cyclist’, opnieuw met het iconische geluid dat de band al meer dan dertig jaar succes oplevert.

Voor het concerten zijn nog enkele kaarten te koop.

Deel: