Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Stray Cats in AFAS Live.

Concerttip maandag 1 juli: Stray Cats in AFAS Live

Voor het eerst in tien jaar komen de leden van de Amerikaanse rockabillyband Stray Cats weer bij elkaar. Gitarist-zanger Brian Setzer, bassist Lee Rocker en drummer Slim Jim Phantom zullen 1 juli voor een éénmalige show afreizen naar AFAS Live.

De band onder leiding van rock ‘n roll icoon Brian Setzer werd in 1979 opgericht en de muziek die zij maakten werd sterk beïnvloed door rockabilly uit de jaren ’50 gecombineerd met de moderne punk uit hun eigen tijd. De Stray Cats veroorzaakten een wereldwijde rockabilly revival en behaalde enorme successen in Europa met hits als ‘Runaway Boys’, ‘Stray Cat Strut’ en ‘Rock This Town’. Bandleider Brian Setzer heeft naast de Stray Cats een succesvolle solo-carriëre opgebouwd met onder andere zijn Brian Setzer Orchestra, een rockabilly big-band waarmee hij enkele Grammy Awards in de wacht sleepte.

Tien jaar geleden nam de band voor onbepaalde tijd afscheid van het publiek en gaf in het kader van dat afscheid een concert in een razendsnel uitverkochte AFAS Live. Nu, na tien jaar druk te zijn geweest met hun solo carrières, komen de bandleden samen om hun 40-jarige jubileum te vieren met een nieuw album én een wereldtour.

Deel: