Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Robyn in AFAS Live.

Concerttip woensdag 26 juni: Robyn in AFAS Live

De Zweedse popkoningin Robyn staat al meer dan twintig jaar aan de top van de popmuziek. In de jaren ’90 brak ze door met grote hits als ‘Show Me Love’ en ‘Do you know (what it takes)’. Daarna besluit ze een nieuwe muzikale weg in te slaan en kiest ze voor een andere stijl. De hitsingles ‘Dancing on My Own’ en ‘Monument’ (een samenwerking met Royksopp) volgden en worden een groot succes. De euforische synth- en electropop van de nieuwe Robyn valt zeer in de smaak bij muziekcritici en bevestigt haar internationale status.

Na 8 jaar verscheen eind vorig jaar haar langverwachte nieuwe album ‘Honey’, opvolger van het succesvolle album ‘Body Talk’ uit 2010. Voorafgaand aan dit album verscheen de single ‘Missing U’ en de gelijknamige mini-documentaire van zeven minuten, een ode aan haar fans die haar acht jaar lang hebben moeten missen. Inmiddels heeft de Zweedse al zeven albums op haar naam staan en tourt ze weer heel de wereld rond.

Deel: