Indianizer is een “psychtropicalbeat band” uit Turijn. Het eerste album ‘Neon Hawai’ kwam uit in 2015 en het succes van het tweede album ‘Zenith’ (2018) leidde in hun thuisland tot de voorprogramma’s van King Gizzard & the Lizard Wizard en The War On Drugs. Maar ook in Nederland maakte de band het debuut inmiddels. Het viertal maakte hun Nederlandse podiumdebuut op ESNS 2019. Deze zomer speelt de band in ons land onder andere op Schippop, Surfana Festival en Epop, alsmede shows in Woodstock en het Tankstation.

‘Horoscopic (Saturn returns)’ is de dynamische, nieuwe single van Indianizer. Met beukende drums, een Afro-dance allure en etnische gitaarriffs nemen de Italianen je mee op een psychedelische reis door de realiteit. Inspiratie voor ‘Horoscopic (Saturn Returns)’ zijn de revolutionaire toespraken van Thomas Sankara*, de eerste president van Burkina Faso en één van de machtigste Afrikaanse politici.

Indianizer wil geen politieke band zijn, maar ze bespreken wel graag politieke zaken. Zanger en gitarist Riccardo Salvini: “We zijn het absoluut eens met Sankara als hij uitlegt hoe Europa’s fortuin gebaseerd is op het lot van Afrika. De chaos die op het continent gecreëerd is, is onze verantwoordelijkheid.”

Het derde album ‘Nadir’ wordt dit najaar verwacht, maar ondertussen heeft Maxazine de eer de nieuwe clip van ‘Horoscopic (Saturn returns)’ als primeur aan jullie te mogen laten horen en zien!

Indianizer live data:
Zaterdag 15 juni Schippop, Schipluiden
Woensdag 19 juni Woodstock, Bloemendaal aan Zee
Donderdag 20 juni Tankstation, Enschede
Vrijdag 6 september Surfana Festival, Bloemendaal aan Zee
Zaterdag 7 september Epop, Epe

Deel: