Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Laurence Jones in het Patronaat.

Concerttip donderdag 18 april: Laurence Jones in het Patronaat

De Britse bluesgitarist Laurence Jones is een muzikant om in de gaten te houden met de blues in hart en nieren. Hij werd dit jaar al omschreven door de BBC als ‘a star in the making’, dankzij de combinatie van zijn pakkende riffs, uitstekende solo’s en dynamische, maar rauwe vocalen. Zo hoopt hij binnenkort in de voetsporen te treden van bluessterren als Eric Clapton, BB King en Albert Collins. De 26-jarige virtuoos heeft sinds 2012 al zes albums uitgebracht, meerdere British Blues Awards in de wacht gesleept en is een graag geziene gast op bluesfestivals wereldwijd. Wat dat betreft is het hard gegaan, nadat blueslegende Walter Trout de jonge gitarist op sleeptouw nam in 2013. Hij noemde hem zelfs “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie”. Kom dat zien!

Deel: