Het concert van R. Kelly in The Box in Amsterdam gaat niet door. De organisatie van het concert, dat op 20 april doorgang zou vinden in de concerzaal, heeft besloten het optreden te annuleren na alle ophef die is ontstaan rond het mogelijke misbruik van minderjarige meisjes door de zanger. Alle kaartkopers krijgen binnen enkele dagen het bedrag automatisch teruggestort.

R. Kelly heeft twaalf solo studioalbums uitgebracht en wereldwijd meer dan 75 miljoen albums en singles verkocht, waarmee hij de meest succesvolle R&B-artiest uit de jaren negentig is en een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden.

De verschijning van de documentairereeks ‘Surviving R. Kelly’ en enkele recent verschenen belastende video’s hebben tot commotie, discussie, inzichten en dialoog geleid. Dialoog die wij als organisatie niet uit de weg zijn gegaan en die ons uiteindelijk tot inzicht heeft laten komen dat het niet langer wenselijk is om het concert te laten plaatsvinden.

D organisatie wilde volgens eigen zeggen al in een vroeger stadium terugtrekken. Echter, door contractuele overeenkomsten en eventuele financiële gevolgen was dat in een eerder stadium niet mogelijk. Na de juridische ontwikkelingen die onlangs hebben plaatsgevonden omtrent R. Kelly is dit nu wel mogelijk, zijn paspoort is ingenomen en kan hij hierdoor zijn tour niet laten plaatsvinden. Dit heeft de organisatie de mogelijkheid gegeven om het contract met R.Kelly te ontbinden.

Deel: