Tim de Graeve, zoals hij bij de burgerlijke stand bekend staat, is bij onze zuiderburen een van de grote namen in de blues en roots. En ook in Nederland heeft hij naam gemaakt. Met zijn vorige cd’s ‘Stepping Up’ en ‘Melodium Rag’ kreeg de bluesman uit Gent zowel nationaal als internationaal grote waardering.

Na de akoestische plaat, die hij met Steven Troch opnam, is Tim op ‘Elsewhere Bound’ weer met een complete band, inclusief blazers, te horen. Begeleid wordt hij door Luc Vermeir (piano), Steve Troch (mondharmonica), Filip Vandebril (bas, contrabas), Frederick Van Den Berghe (drums), Tom Callens (bariton- en tenorsaxofoon), Marc De Maeseneer (tenor sax) en Marie-Anne Standaert (trompet). Muzikaal zit het wel snor hier. Het geheel staat stevig in de blues.

Een reis naar New Orleans echter gaf Tim de nodige inspiratie en dat is duidelijk te horen in de tien zelfgeschreven nummers. Regelmatig bespeur je de muzikale invloeden van deze kleurrijke stad. De luisteraar wordt meteen gegrepen door de sfeer bij het openingsnummer ‘Elsewhere Bound’ en wordt via ondermeer het swingende ‘In The Morning’ en de swampblues ‘The Lovin’ Kind’ vastgehouden. Bijzondere vermelding verdienen nog de downhome blues van ‘One More Chance’ en de akoestische afsluiter ‘I Ain’t Ready’. Prima werk. (7/10) (Sing My Title)

Deel: