Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tears for Fears in AFAS Live.

Concerttip zondag 17 februari: Tears for Fears in AFAS Live

Tears For Fears maakte faam in een tijd van politieke en maatschappelijke onrust in het Verenigd Koninkrijk. Met hun melodieuze, maar tekstueel zwaarmoedige hits als ‘Shout’, ‘Everybody Wants To Rule The World’ en de verpletterende debuutsingle ‘Mad World’ brachten ze hoop en escapisme in donkere dagen.

Toen de band begin jaren negentig ophield, leek het gedaan met Tears For Fears, maar begin deze eeuw vond het tweetal elkaar weer. Tears For Fears is al sinds 2013 bezig met een nieuw studioalbum, maar in de tussentijd verschijnt een Greatest Hits met twee singles als teasers: ‘I Love You But I’m Lost’ en ‘Stay’. Voor de liefhebbers van briljant, geproduceerde popsongs vol scherpe hooks en beklijvende teksten uiteraard een buitenkansje om deze eighties-sterren eindelijk weer live op Nederlandse bodem te zien.

Deel: