Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dayna Kurtz in het Zaantheater.

Concerttip zondag 20 januari: Dayna Kurtz in het Zaantheater

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt. Haar stem is warm, krachtig, intens en grijpt enorm aan. Ze wordt tevens geroemd om haar indrukwekkende (slide) gitaarspel. Kurtz wordt vergeleken met grootheden als Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad op met wereldartiesten als Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. De laatstgenoemde is tevens een goede vriendin. Ze hebben samen diverse nummers opgenomen.

Dayna Kurtz is regelmatig op de Nederlandse podia te vinden. Enkele jaren geleden stond ze op het festival Roots in het Park. De pers sprak zich vol lof uit over dit optreden: “Het mooiste optreden komt van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen. Spaarzaam begeleid door haar eigen akoestische gitaar en de schelle Telecaster van sidekick Robert Mache weet Kurtz van haar soulslijper ‘It’s How You Hold Me’ een regelrechte tearjerker te maken. Weergaloos”. De Flux op locatie: Dayna Kurtz.

Deel: