Afgelopen zaterdag vond voor de 23ste keer het Pump Up The 90s festival plaats in de evenementenhal in Hardenberg. De vorige editie, in april van dit jaar, was lang van te voren uitverkocht. Daarom besloot de organistatie om het bij deze editie wat anders aan te pakken en het festival groter te maken. De Ibiza Stage en de hal waar dit podium stond maakten plaats voor het Foute 90s Podium in een grote hal van de evenementenhal. Door de nieuwe indeling liep je eerst door de hal met het Foute 90s Podium voordat je bij de centrale hal kwam met verschillende eettentjes en waar je munten kon kopen. Vanuit de centrale hal kon je doorlopen naar de hal met de mainstage. De nieuwe indeling was eerst even zoeken, waar zit nu wat? Maar al snel bleek dat dit een hele verbetering was en het tweede podium meer betrokken was bij de rest van het festival.

Tot nu toe was de Ibiza stage altijd een beetje achteraf en klein. Een ander voordeel voor de organisatie was dat ze met deze uitbreiding niet 8.000 kaarten beschikbaar waren maar maar liefst 9.000 kaarten. Het resultaat was echter hetzelfde als in april: dagen voordat de deuren opengingen was Pump Up The 90s alweer volledig uitverkocht.

Het Foute 90s Podium

Toen de deuren van de evenementenhal opengingen voor de 23ste editie van Pump Up The 90s stond één van de twee residentdeejays op het Foute 90s podium om het publiek op te warmen. En dat mag je best aan DJ Bennie overlaten. Tussen de verschillende acts door kwam DJ Bennie terug om alles aan elkaar te draaien. De presentatie was dit keer in handen van oud-TMF-boegbeeld Jeroen Post. Naast de presentatie draaide Jeroen zelf ook nog twee sets van een half uur. Maar deze twee DJs waren natuurlijk niet de enige acts op het Foute 90s podium.

Als eerste kwam de mannen van Q-Music, met natuurlijk het Foute Uur Live, de avond aftrappen. Hoe kan het ook anders op het Foute 90s podium. Na Q-Music kwam Jody Bernal het podium op. Bernal kennen we vooral van zijn hit single Que Si Que No maar hij liet zich deze avond in Hardenberg vooral zien als DJ in plaats van zanger. En dit deed hij met veel succes. Na zijn set was hij ook nog lang bezig met handjes schudden van fans en natuurlijk ging hij met veel van hen op de foto. Maar de hoofdact op het Foute 90s Podium was toch echt Captain Jack, die de zaal volledig op z’n kop zette met zijn energieke show.

Main Stage

Op de main stage werd de avond aan elkaar gepraat en gedraaid door de andere residentdeejay van Pump Up The 90s: DJ Stefan Leur. En net als bij het Foute 90s podium waren ook hier vier acts geprogrameerd. Om te beginnen met 2 Brothers on the 4th Floor. Zanger D-Rock en zangeres Des’Ray brachten in een half uur tijd hits als Never Alone , Come Take My Hand en Dreams en wisten meteen een fantastische sfeer neer te zetten die de hele avond zo bleef. Een mooie start van de avond. Hierna kwamen de stuiterballen van The Party Animals het podium opgedanst. De vier mannen mochten ook een half uur optreden en dat was voor hen ook genoeg. De mannen gaven alles en waren alle vier volledig kapot na het optreden. Helemaal bijzonder was dat dit het laatste optreden was van Patrick die jarenlang in The Party Animals had gezeten. Hij werd zaterdagavond dan ook symbolisch op het podium vervangen door een nieuwe danser.

Heel veel rust kreeg het publiek niet, want niet veel later kwam Oliver Froning, beter bekend als Dune, het podium op voor een stevige rave set van ruim een uur. En toen was het, ook op het hoofdpodium, tijd voor de hoofdact: DJ Paul Elstak. Elstak bewees weer dat hij nog steeds één van de beste hardcore DJs van Nederland is met een zeer energieke show. Een uur lang liet Elstak het publiek dansen en stond hij zelf ook te springen achter de draaitafel. Na zijn set had hij, natuurlijk, nog alle tijd voor zijn fans maar toen was het toch echt afgelopen. Pump Up The 90s 23 zit er weer op. Pump Up The 90s 24 staat alweer gepland op 6 April 2019. En de eerste act is al bekend gemaakt: Mental Theo.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: