Kleurrijk, internationaal en vrijheid waren een aantal van de woorden die voorbijkwamen als het over de Melt editie van afgelopen zomer ging. Amper vier maanden na één van de meest succesvolle jaargangen tot nu toe worden de eerste namen voor 2019 gepresenteerd. Het Duitse festival vindt van 19 t/m 21 juli plaats op het Ferropolis terrein in Gräfenhainichen, Duitsland.

Vrijwel geen enkele artiest mobiliseert een divers publiek van critici en fans zo moeiteloos als Grammy-winnaar Bon Iver. Zijn snel uitverkochte tour afgelopen zomer is daar het bewijs van. Net als de Amerikaanse band zal ook Jorja Smith een exclusieve show in Duitsland geven. Geprezen als de stem van een nieuwe generatie R&B, soul en jazz maakte de zangeres veel indruk met haar debuutalbum ‘Lost & Found’ (2018).

Melt laat zien in het komende jaar nog meer aandacht te schenken aan de urban genres, met A$AP Rocky voorop. Met het album ‘Testing’ (2018) reikt de Amerikaanse rapper ver voorbij genrerestricties in samenwerkingen met Frank Ocean, FKA Twigs en Tame Impala. In dit rijtje hoort ook Skepta thuis. De grime-artiest, rapper, songwriter, en producent is een act die met zijn eclectische sound perfect op Melt past. Ook Four Tet reist af naar Ferropolis. De Engelse producer wordt inmiddels door menig liefhebber als muzikaal genie gezien.

Modeselektor keert terug op Melt met een live performance. Ook Bilderbuch, Rin, David August (Live), Stephan Bodzin (Live), Kobosil, Charlotte de Witte, Ellen Allien, Helena Hauff, Maribou State (Live), Monolink (Live), Sudan Archves, Boy Pablo en Ama Lou behoren tot de eerste aankondiging van het muzikaal veelzijdige festival.

Deel: