De Utrechtse indiepopband Causes komt op 20 februari terug naar De Oosterpoort. De band van eigen bodem wist door te breken met de debuutsingle ‘Teach Me How To Dance With You’ en bracht daarna de met goud beloonde plaat ‘Walk On Water’ uit: zonder uitzondering sterke en pakkende songs.

Het begin

De Engelse singer-songwriter Rupert Blackman begon zijn carrière als straatmuzikant in Londen. Toen hij enkele jaren geleden naar Nederland verhuisde ging hij hier mee door en dat pakte goed uit. Hij werd uitgenodigd bij De Wereld Draait Door en stond onder andere in het voorprogramma van Sabrina Starke. Dit smaakte naar meer en Blackman ging op zoek naar bandleden. Een berichtje op het prikbord van het conservatorium bracht hem in contact met gitarist Jan Schröder, drummer Simon Boeing-Messing en bassist Robert Pronk. Causes was geboren en nadat ‘Teach Me How To Dance With You’ uitkwam ging het razendsnel: de band speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert At Sea en tourde met hun gevoelige en bombastische performance veelvuldig langs uitverkochte zalen in binnen- en buitenland.

Lovende reacties

Causes is pas een paar jaren geleden opgericht, maar zorgt nu al keer op keer voor lovende reacties. Op 20 februari 2019 brengt de band intieme momenten en pakkende gitaarsounds naar De Oosterpoort, om het publiek te betoveren met al het moois dat de mannen te bieden hebben.

Deel: