Het nieuwe album ‘Roller Disco’ inclusief een bonus-DVD van de K3 Vlindershow komt vrijdag 16 november uit. Een cd waar 12 aanstekelijke nummers op staan waarbij je niet stil kunt blijven staan. De nummers ‘Luka Luna, ‘Roller Disco’ en Whoppa!’ zijn al eerder als single verschenen, maar ook op dit album terug te vinden. Op donderdag 15 november vierde K3 samen met school Kindercentrum de Samenstroom de CD-release.

Roller Disco

K3 had in oktober alle basisscholen in Nederland uitgedaagd om een eigen cover voor het nieuwe album K3 ‘Roller Disco’ te ontwerpen. De winnende school kreeg een exclusief optreden van K3 met hun live band. Imke (6) uit klas 3B won deze wedstrijd en kreeg samen met haar school als allereerste de nieuwe CD ‘Roller Disco’ te horen. Imke kreeg uit handen van K3 zelf de CD met de door haar ontworpen CD-cover. Het was wat overweldigend voor haar, vooral omdat de hele school haar naam riep toen K3 haar op het podium riep. Uiteindelijk wisten Hanne, Marthe & Klaasje haar te kalmeren zodat ze lachend en vol trots de CD in ontvangst nam.

K3-release

K3 munt

Maar dat was nog niet alles. Deze middag stond ook in het teken van verrassingen voor K3 zelf. Twee CEO’s van de Koninklijke Nederlandse Munt overhandigde Hanne, Marthe en Klaasje een jubileummunt waar aan een kant het logo van K3 op stond en aan de andere kant een afbeelding van de drie meiden. Deze munt was ter ere van het 20-jarige bestaan van de meidengroep. De munt gaat ook in de verkoop, vertelde de CEO’s, met een hint als cadeau voor Sinterklaas en Kerst.

500.000

Alsof het nog niet genoeg was, kwam er na een paar nummers de volgende verrassing voor Hanne, Marthe en Klaasje. Ditmaal in de vorm van een groot cadeau. Na openen kwam er een award tevoorschijn, voor meer dan 500.000 verkochte exemplaren van albums in de drie jaar dat zij K3 zijn. Deze award was voor de albums ‘10.000 luchtballonnen’, ‘Ushuaia’, ‘Love Cruise’ en ‘Roller Disco’.

NPO Zapp

K3 zit niet stil, want het nieuwe album staat in het teken van een fictiereeks ‘K3 Roller Disco’, die begin 2019 op NPO Zapp te zien zal zijn. Dit is de eerste fictiereeks met Hanne, Marthe en Klaasje. Zoals je van de naam al kunt afleiden zal deze show gaan over een Roller Disco die K3 gaat runnen. Marthe verzorgt de bar, Hanne is verantwoordelijk voor de verhuur van de rolschaatsen en Klaasje is redder in nood op de rolschaatsbaan.

Gouwe ouwe

K3 liet deze dag niet alleen nummers van de nieuwe CD horen maar ook een paar gouwe ouwen, zoals onder anderen ‘Alle kleuren’. De kinderen waren volmonds mee aan het zingen en dansen en genoten zichtbaar. Een enthousiaster publiek kun je als band niet wensen. Een intiem concert met alleen kinderen van school Kindercentrum de Samenstroom. Dan bof je toch maar als je daar op school zit.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden

Deel: