Het duurt nog even voordat het kerst is maar Eric Clapton brengt alvast een kerstalbum uit, ‘Happy Xmas‘. Vreemd genoeg is het pas het eerste kerstalbum van de legendarische artiest. Het album, welke ook op LP uit zal komen, staat vol met kerstklassiekers en 1 door Eric Clapton zelf geschreven nummer. Het laatste studioalbum van Clapton, ‘I Still Do’,  stamt alweer uit 2016.

Het enige nummer wat Clapton zelf geschreven heeft, ‘For Love On Christmas Day’, is een typisch kerstnummer geworden. Rustig met een piano en af en toe een gitaar komt de witte kerst in zicht. Ideaal voor tijdens de donkere kerstdagen. Maar ook een cover van het nummer ‘Jingle Bells’, een tribute van en aan de onlangs overleden Avicii. Clapton heeft altijd gezegd dat hij een groot fan van de DJ was, en heeft dan ook met veel respect dit nummer zeer goed gecoverd.

Verder staan op het album covers van bekende kersthits als ‘White Christmas’, ‘Silent Night’ en ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’. “In mijn hoofd had ik het idee dat deze kerstnummers wel wat lichte blues invloeden konden gebruiken, hierop begon ik uit te werken hoe typische blueslijntjes tussen de vocalen gespeeld konden worden.”, vertelt Clapton, “een van de meest herkenbare nummers op het album welke de basis werd voor de rest is ‘Have Yourself A Merry Little Christmas'”.

De cover van het album is door Eric Clapton zelf getekend. En ook heeft Clapton het album zelf geproduceerd, samen met Simon Climie. (7/10) (Bushbranch/Surfdog)

Happy Xmas Track List

1. White Christmas
2. Away In A Manger (Once In Royal David’s City)
3. For Love On Christmas Day
4. Everyday Will Be Like A Holiday
5. Christmas Tears
6. Home For The Holidays
7. Jingle Bells (In Memory Of Avicii)
8. Christmas In My Hometown
9. It’s Christmas
10. Sentimental Moments
11. Lonesome Christmas
12. Silent Night
13. Merry Christmas Baby
14. Have Yourself A Merry Little Christmas

Deel: