Donderdagavond gaf Jason Derulo zijn verplaatste concert in de Amsterdamse AFAS Live. Oorspronkelijk zou het concert op 13 maart 2018 plaatsvinden, maar de gehele Europese tournee werd uitgesteld naar het najaar van 2018. De Amsterdamse concertzaal was goed gevuld met voornamelijk jonge vrouwen toen Jason Derulo het podium betrad in het kader van zijn 2Sides World Tour.

In een zeer gelikte show vol met visuals, waarzinnige lichtshows en veel dans trakteerde de goedlachse Derulo zijn fans op zijn mooie glimlach, goed afgetrainde sixpack en zijn prachtige stem en zong naast de grote hits ook nieuw werk zoals ‘Make up’. Hij bespeelde het publiek zo goed dat alle dames in de zaal uit zijn hand aten.

In de kledingwisselmomenten was het aan de dansers om het publiek goed op te hitsen met een mooie choreografie. Daarnaast zorgde een prachtige uitvoering van de Little Mix-hit ‘Secret love song’ (een duet met een van zijn achtergrondzangeressen) voor kippenvel en een zee van lichtjes van telefoons in de zaal. Tijdens het nummer ‘It Girl’ beleefde bezoekster Eva de avond van haar leven, toen ze het podium op mocht en een zoen en een knuffel kreeg van Derulo. Het intro van ‘Ridin’ Solo’ voelde haast Daft Punk-achtig aan, vanwege zijn outfit inclusief helm en de perfectionistische act eromheen. Het publiek in Amsterdam kreeg hit na hit na hit geserveerd van deze jonge Amerikaan.

Bij ‘If i’m lucky’ bracht Jason Derulo met een Usher-achtige danceroutine het publiek in extase en liet hiermee de temperatuur in de AFAS Live nog verder stijgen. Derulo beheerst het sensueel bespelen van zijn publiek tot in de puntjes. Toen hij tijdens ‘Swalla’ zijn goed getrainde torso aan het publiek toonde ging men volledig los, met veel gegil tot gevolg.

Op het moment dat de eerste noten van ‘Breathing’ werden ingezet veranderde de zaal in een grote club. Er werd volop gedanst tijdens de geweldige lichtshow en visuals, ook bij ‘Colors’ ging de zaal compleet uit zijn dak. Een mooi meezingmoment ontstond bij ‘The Other Side’, waarna Jason Derulo het publiek wederom met zijn blote bovenlichaam in extase bracht. Deze avond bereikte haar absolute hoogtepunt toen de eerste klanken van ‘Talk Dirty’ ingezet werden.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: