Parkstad Theater Heerlen verwelkomde zaterdagavond Waylon met een uitverkochte zaal. De zaal zat op de avond dan ook helemaal vol. Er waren nog nooit zoveel gasten in het parkstad Theater Heerlen geweest, maar liefst 1500 bezoekers die voor Waylon kwamen. Het was dan ook een record.

De carrière van Waylon zit weer in de lift door zijn laatste plaat ‘The world can wait’. De zanger heeft uit vele muzikale potjes gesnoept en heeft ongelooflijke gitaristen die samen met hem stevig potje kunnen rocken. Met het nummer ‘She just want to Play’ van ‘The world can wait’. Het is veruit zijn beste plaat, waarop geen enkel zwak nummer staat en dat is een prestatie van formaat. Een mix van rock, soul en country, die precies bij zijn stem past.

WaylonLive stelt Waylon zelden teleur: Zijn stem is zijn handelsmerk. Waylon houdt van muziek maken en is een zanger die geniet van op het podium te staan. Er waren veel dan ook verschillende indrukwekkende gitaarsolo,s en Waylon speelde ook ook met zijn fans. Af en toe nam hij de tijd voor een lolletje op het podium; Zo stelde hij keer op keer zijn jongste lid van de band voor aan het publiek, die hem de gitaren aangaf. Waylon zelf lachte dan het hardste.

“Ik wil dat mensen die live naar mij komen kijken volledig kunnen opgaan in de muziek.”, gaf Waylon aan. En inderdaad, hij liet mensen de country beleven. Ook iedereen die niet met county bezig was, was toch zeer te spreken was over hoe Waylon liet zien wat er allemaal voor stijlen in zijn cowboyhoed zaten, Hij speelde ook veel nummers van zijn helden, ‘Legendes’ hoe hij ze zelf noemde. Buck Owens, Johnny Cash, Merl Haggerd, en toen hij deze eerde, voelde Waylon zich als een vis in het water. Dit is wat Waylon in het bloed heeft zitten; hij is een rocker met een country hart die het geweldig vindt om zijn passie met het publiek te delen.

Op de setlist stonden alle nummers van zijn nieuwe plaat ‘The world can wait’ en dat viel in goede aarde bij het aanwezige publiek. Muziek verbindt en dat is een herinnering die je per se moet delen. De show begon met ‘Are you ready for the country’, een Waylon Jennings cover. Zijn eerbetoon aan zijn muzikale held, aan wie Willem Bijkerk zijn artiestennaam heeft overgehouden. Waylon voegde daar een vleugje rock aan toe en dan heb je het ‘Cowboy’ imago dat hij nu hanteert. Gekleed als een echte cowboy, in country style met suede cowboy hoed. En de uitgesneden gitaarband met zijn naam erin. Dat is Waylon.

De band (8 man sterk) wisten ook wat muziek maken was. Er werd dan ook stevig gespeeld op het podium. De ‘wanhopige’ Waylon had zijn zaakjes nu goed voor elkaar. Heerlijke riffs en gitaar solo’s werden gespeeld met passie. De hoogtepunten van de show waren (natuurlijk) ‘Outlaw in em’ en ‘Thanks but no thanks’. Nummers die ook echt in je hoofd blijven hangen. Gewoon genieten, The World Can Wait. ‘Wicked way’, zijn eerste hit uit 2009 alweer, werd natuurlijk niet vergeten door de zanger. Waylon zit muzikaal eindelijk op het juiste spoor en de trein denderde als een TGV door Heerlen> Een trein waarbij het publiek graag in de coupe bleef en niet in het volgende station wilde uitstappen. Toch kwam er na een lange intense set een einde aan deze heerlijke snelheidstrein. Het publiek eerde Waylon dan ook met een ongelooflijk, maar welgemeend applaus. Hij was super zaterdagavond.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Waylon

Deel: