Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Masego in Paradiso.

Concerttip maandag 24 september: Masego in Paradiso

Trap, house, jazz en rap: Masego weet het moeiteloos te combineren. De Amerikaanse zanger werd geboren in Jamaica en heeft een immense liefde voor verschillende soorten muziekgenres. Zo veel, dat hij besloot om geen enkel genre in de steek te laten en deze stijl vervolgens omdoopte tot TrapHouseJazz.

Masego (Tswanees voor gezegend) is in de eerste plaats een zanger, maar speelt ook de cello, piano, drums, gitaar, trompet, en een specialisatie in zowel alto als tenor saxofoon. En dat allemaal terwijl hij geen noot muziek kan lezen. Op podium staat Masego meestal met een loop-recorder, waar hij volledig met eigen geluiden zijn eigen nummer recreëert zoals in de video hieronder te zien tijdens zijn sessie bij Colors Berlin.

In 2016 bracht hij zijn eerste EP uit, genaamd ‘The Pink Polo’, die goed werd ontvangen vanwege de vooruitstrevende manier waarop Masego meerdere genres op subtiele wijze weet te verweven. Weekblad LA Weekly noemde het zelfs de toekomst van het hiphop genre. Masego gaat sindsdien onverminderd door met het maken van TrapHouseJazz en onlangs bracht hij het nummer ‘Lady Lady’ uit. Een verleidelijk nummer met zwoele teksten dat goed aansluit op de voorgaande releases van de geboren Jamaicaan.

Deel: