Ze is geboren is North-Augusta, South-Carolina en groeit op in Atlanta, Georgia. Hadley McCall Thackston was gefascineerd door Ierse muziek en verhuist op haar achttiende naar Ierland om er als au-pair te werken en daar een studie te volgen. Inmiddels terug in de VS – Decatur, Georgia om precies te zijn  – komt de inmiddels 25 jaar oude Hadley door bemiddeling van David Corley in de Wolfe Island studio terecht van Hugh Christopher Brown, waar zij meezingt op een van de nummers van de recente cd ‘Jimmy & the Moon’ van Stephen Stanley.

Inmiddels ligt het naar zichzelf vernoemde debuutalbum in de winkels met tien zelfgeschreven nummers. De productie was in handen van de al genoemde Brown. Muzikaal gezien zit zij middenin de rootsmuziek van de zuidelijke staten van de VS. Wat teksten betreft worden zeer gevarieerde thema’s aangestipt. We horen zowel liefdesliedjes als politiek getinte thema’s. Bijzondere vermelding verdienen het openingsnummer ‘Butterfly’, de mooie ballad ‘Devil Or Angel’ en het aan haar grootouders opgedragen ‘Last Mountain Waltz’. Een prima album. Hadley McCall Thackston is een grote belofte. Nu hopen dat zij dit niveau kan behouden en aan deze belofte gestand kan doen. (7,5/10) (Wolfe Island Records)

Deel: