Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: King Crimson in Het Concertgebouw.

Concerttip vrijdag 13 juli: King Crimson in Het Concertgebouw

Al in 1973 hield King Crimson hof in Het Concertgebouw. Het nam er de indrukwekkende plaat ‘The Night Watch’ op. 45 jaar later is de legendarische rockformatie terug. King Crimson vermengt psychedelica, klassiek, jazz, folk, elektronica – maar staat vóór alles los van de tijd. De formatie rond gitarist Robert Fripp gaat al decennialang zijn eigen weg. Soms is dat een gamelan-sound, soms een metalgeluid, soms neemt Fripp vier drummers mee. Hoe hun nieuwe tour ‘Uncertain Times’ zal klinken? De titel zegt het al. Laat u verbluffen door de grondleggers van de progrock.

Enkele jaren terug besloot Robert Fripp niet meer live op te treden. Al snel veranderde hij van een tevreden mens naar een saaie vent, zo vond ook zijn vrouw. En dus is King Crimson terug als nooit tevoren. Recente wereldtours werden triomfen, en nog altijd is geen concert hetzelfde. Dertien studio-albums en vijftien live-platen bereidden de weg voor bands als Yes en Genesis. En ook nu, in ‘Uncertain Times’, is één ding zeker; King Crimson regeert.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: