Sinds hij samen met zijn broer Bill eind jaren tachtig de MoFo Party Blues Band oprichtte is zanger, gitarist en mondharmonicaman John Clifton bijna constant aan het toeren geweest. Honderdenvijftig shows per jaar waren geen uitzondering. En die brachten hem buiten de V.S. ook naar Europa, Nieuw Zeeland en Fiji. Ook Nederland heeft hij al bezocht en in Polen is hij een graag geziene gast. Hij heeft opgetreden met artiesten als James Cotton, Rod Piazza, Tommy Castro, John Mayall, Huey Lewis, Big Bill Morganfield om er maar een paar te noemen. Hij is ook te horen op de cd ‘Blood Stains On The Wall’ van laatstgenoemde. Daarnaast produceerde hij de Poolse bluesband The Boogie Boys.

Op zijn recente cd ‘Nightlife’ vinden we twaalf nummers aan, waarvan vijf door Clifton zijn geschreven. Hij wordt begeleid door Scott Abeyta (gitaar), Matt Moulton (bas), John Shafer (drums), Roman Rivera (drums) en Bartek Szopinski (piano). Laatstgenoemde is lid van hierboven genoemde Boogie Boys. Verder horen we Kid Ramos, Rusty Zinn, broer Bill Clifton, Marty Dodson en Bob Welsh in de gastrollen. ‘Nightlife’ is een prima album met twaalf goede nummers, die in stijl variëren van downhome tot rockende blues en ballads tot uptempo werk. Er zitten geen zwakke nummers tussen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de boogie ‘Strange Land’, het rockende ‘Brand New Way To Walk’ en de dreigende shuffle ‘Still A Fool’. Prima gelukt. (8/10) (Rip Cat Records)

Deel: