Dat ze in het Brabantse Vlierden van Rowwen Hèze houden, werd zaterdag duidelijk door de uitverkochte zaal bij Thijssen in Vlierden. Het publiek werd deze avond opgewarmd door een DJ die ‘goude oude’ liedjes draaide die iedereen mee kon zingen. Ondanks dat het zo warm was buiten, bleven de meeste mensen staan op de door hun geworven plek.

Toen eenmaal de eerste klanken klonken van de band gingen ze uit hun dak. Dat Rowwen Hèze met een Horsterse dialect zingt deert in het Brabantse dorp dan ook niet. Vorig jaar stond de band ook al in Vlierden, toen in een tent. Het is bijna traditite om zo een feestbands uit te nodigen in het pittoreske Vlierden.

De stijl van Rowwen Hèze is zeer gemengd. Als hoofdstijlen vallen folk, fanfare en Tex-Mex aan te wijzen. De meest karakteristieke instrumenten in het bandgeluid van Rowwen Hèze zijn accordeon, trompet en gitaar. Bij onder anderen de liedjes ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg’ werd er niet alleen volop meegezongen, maar ook kreeg je, als je een beetje pech had, een douche van bier dat door de lucht gegooid werd. Maar ook met de liedjes zoals ‘Engel’ (wat over gebroken liefde gaat) en ‘De Neus Omhoeg’ (wat gaat over de dood), werd er uit volle borst meegezongen door het publiek.

Jack Poels, de zanger en eveneens de schrijver van de meeste liedjes had tussen de liedjes door de nodige interactie met het publiek, niet dat het nodig was om het enthousiasme hoog te houden want dat was zeer zeker aanwezig.

Met regelmaat zag je alle armen in de lucht, mensen op de nek en er ontstond zo nu en dan een heuse moshpit in de zaal. “Het was weer een ouderwets gezellig”, vertelde een toeschouwster na afloop. Dat ze genoten had straalde ze wel uit, evenals de rest van het publiek dat nog enige tijd bleef hangen na afloop.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden

Deel: