In december 2018 viert Heino, een van de grootste en meest succesvolle zangers uit Duitsland zijn 80ste verjaardag. Dit hoogtepunt wordt onder andere gevierd met een afscheidstour in het voorjaar van 2019. De tickets voor eerste show van Heino in Eindhoven verkopen snel, dus is er een tweede concert toegevoegd in de Melkweg, Amsterdam op 31 maart 2019. De kaartverkoop is van start gegaan via Ticketmaster.

Momenteel zit Heino in de studio en werkt de zanger aan zijn afscheidsalbum. De nu nog 79-jarige barst van energie: ‘’Ik wil mijn fans laten weten dat ik blij ben met het nieuwe studiomateriaal. De nieuwe nummers klinken fantastisch en enkele liedjes zullen zeker live gespeeld worden.

Tijdens de afscheidstour komen nummers uit de gehele carrière van de zanger voorbij. Van Duitse Schlager en volksliederen, tot partyhits en rocknummers van de samenwerkingen met o.a. Rammstein en Die Toten Hosen, en natuurlijk muziek van het nieuwe album. Met meer dan 1.000 liedjes, die Heino sinds zijn podiumdebuut in 1965 heeft opgenomen, bij elkaar meer dan 50 miljoen verkochte platen en wereldwijd uitverkochte concerten, behoort de zanger tot de meest succesvolle en meest productieve muzikanten uit Duitsland.

Deze afscheidstour is waarschijnlijk een van de laatste keren dat de fans Heino op een podium kunnen zien, dus mis het niet.

Deel: