Op zaterdag 3 november presenteert P60 de vierde editie van hét internationale blues festival van Amsterdam en omstreken: Amstelveen City Blues. Bluesliefhebbers mogen zich weer massaal verzamelen voor een geweldige avond blues in P60. De eerste naam die we bekend kunnen maken liegt er niet om: Eric Gales!

Vanuit het hart van de blues – Memphis, Tennessee – is daar de Amerikaanse bluesman Eric Gales. Op jonge leeftijd kwam Gales al in aanraking met muziek. Op 15-jarige leeftijd tekende hij bij platenmaatschappij Elektra en bracht daar zijn eerste albums uit. Voorjaar 2017 mocht hij de albumteller op achttien zetten met het goed ontvangen ‘Middle of the Road’.

Gales leerde gitaar spelen aan de hand van artiesten als Jimi Hendrix en B.B. King. In de loop der jaren is hij deze namen misschien al wel ontgroeit en heeft Gales zichzelf tot een volwaardig gitaarvirtuoos ontwikkeld. Zijn blues komt puur vanuit het gevoel. Zijn leven in een emotionele rollercoaster vormt de leidraad voor zijn intiütieve blues.

Eric Gales is erg geliefd onder bluesliefhebbers en mag onder anderen Carlos Santana en Dave Navarro tot zijn fans rekenen. Als we Joe Bonamassa mogen geloven is Gales trouwens ‘One of the best if not the best guitarist in the world today.’

Tijdens vorige edities van Amstelveen City Blues, wist ACB meerdere malen indrukwekkende internationale blues artiesten naar Amstelveen te halen. Zo stonden Samantha Fish, Laurence Jones en Grunting Pigs op het podium van poptempel P60. Hou de P60 website en Facebook in de gaten, daar wordt zo snel mogelijk de rest van de line-up bekend gemaakt!

Deel: