Rotterdams platenlabel Brandy Alexander Recordings is gestart met een omvangrijk project rondom het muziekgenre Murder Ballads, waarbij bijdragen van meer dan 100 (inter)nationale kunstenaars worden gebundeld. Onder andere tekeningen, schilderijen, foto’s, gedichten, collages, interviews en etsen die corresponderen met het thema “Murder Ballads”, vormen uiteindelijk een stilistisch kunstboek.

Voorlopige namen van kunstenaars die bijdragen zullen leveren, zijn onder andere:

Mick Harvey, multi-instrumentalist en medeoprichter van Nick Cave & The Bad Seeds, muzikanten en tekstschrijvers Meindert Talma en Alex Roeka, journalist Klaas Knooihuizen, grafisch kunstenaar Wytse Sterk, Amerikaans Murder Ballad-schilder Julyan Davis, dichter Daniël Dee, striptekenaar Robert van Raffe, schrijver en presentator Ernest van der Kwast, beeldend kunstenaar Jaco Putker en vele anderen. Een soundtrack met originele Murder Ballads van de Rotterdamse pop-noir formatie The Bullfight, wordt met het boek geleverd.

Het boek zal begin 2019 verschijnen en worden uitgegeven door Brandy Alexander Recordings, mogelijk in combinatie met een boekuitgever, met wie gesprekken nog gaande zijn. Rondom de release zal tevens een expositie worden gerealiseerd. Op de site van het project zijn verschillende bijdragen al gebundeld en een eerste trailer met muziek is beschikbaar gemaakt. Brand Alexander Recordings zoekt nog kunstenaars die aan het project willen bijdragen.

Deel: