Het is om en nabij de klok van 1 uur als de eerste festivalbezoekers het festivalterrein op wandelen. Ze groeperen zich rondom de eetkraampjes of trekken in alle rust naar het speciaalbiercafe. De een ziet er frisser uit dan de ander, maar samen maken ze zichzelf klaar voor een nieuwe dag Paaspop, de zaterdag!

Muziek van Nederlandse bodem
De zaterdag begon voor velen rustig in de Phoenix waar zangeres Maan haar festivaldebuut maakte. Voor het eerst stond zij op een groot festival, aldus Maan zelf. En ze genoot er zichtbaar van, haar uitbundige en enthousiaste verschijning had dan ook zijn positieve weerslag op het publiek.

Paaspop_MaanVrijwel direct na het optreden van Maan kon men genieten van Jacqueline Govaert in de Apollo. Zij bracht een volwassen set waarbij zij de zaal inpakte met klassiekers uit haar Krezip-tijd. Na Govaert was het de eer aan Ronnie Flex om de Apollo te bespelen, de heren speelden een krachtige en voornamelijk interactieve set met hun jonge publiek. Als surprise-act verscheen Maan ten tonele om samen met Ronnie Flex live het nummer ‘Blijf Bij Mij’ te spelen.

Het Nederlandse trots bleef niet bij de bovengenoemde namen. Jett Rebel met zijn ronduit geniale energie gaf een krachtige show in de Phoenix. Een waardige vervanging van Dotan die om persoonlijke redenen niet kon komen spelen op Paaspop. Ook Miss Montreal beklom om half 7 het grote Apollo-podium waarna zij het stokje overdroeg aan Lil Kleine.

Paaspop_Jett_Rebel

Miss_MontrealPaaspop zaterdag: Iedereen komt aan zijn trekken
In The Warehouse, de club van Paaspop, verschenen gedurende de zaterdagavond ook niet de minste namen op het podium. Lucas & Steve, Mr. Polska en The Partysquad hebben daar de area tot aan de laatste spaanplaat afgebroken. In de theatertent stonden weer diverse coverbands op het podium. De coverbands Daredevils en Lijn 7 speelden de grootste hits van vroeger en nu waarna het jaarlijkse singlefeestje weer losbarstte.

Vertier op een andere manier
Het festival kent een authentiek karakter, wat vooral terug te vinden buiten de tenten. Zo tref je elk jaar diverse gekken die iets bizars bedenken en dat meenemen naar Paaspop. Een goed voorbeeld daarvan is de discoschijf, een draaiende schijf waar men op kan dansen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het draait voor je ogen voorbij; blote billen, borsten en de meest absurde valpartijen. Ook dat… Is Paaspop.

Licht na de duisternis
De Paaspop-zaterdag kende een sensationele afsluiting in de Apollo. The Wombats trotseerde de duisternis wegens een korte stroomstoring. Maar dat deed niet af aan de kwaliteit van hun performances. De sensationele afsluiting van Bastille resulteerde in een succesvolle afsluiting van de zaterdagavond. Duizenden festivalgangers trokken tevreden naar hun auto’s en campingtentjes.

Bastille_Paaspop

foto’s: Sander van den Berg

Deel: