The White Buffalo maakt op zaterdag 7 juli zijn debuut op een Nederlands podium met een show in Paradiso Noord in Amsterdam. Singer-songwriter Jake Smith, beter bekend als The White Buffalo, is in andere landen al jarenlang populair. In zijn thuisland de Verenigde Staten vallen moderne bluesfans als een blok voor de bijzondere zware zangstem van The White Buffalo, die sterk doet denken aan grootheden zoals Eddie Vedder (Pearl Jam).

Om met nog meer grote namen te strooien: The White Buffalo haalt zijn inspiratie uit grootheden zoals Bob Dylan en Leonard Cohen. In de traditie van Johnny Cash en Steve Earle maakt The White Buffalo klassieke Americana singer-songwriter liedjes die verhalend zijn, knipogen naar hedendaagse folk en kwalitatief op één lijn zitten met zijn idolen.

Live wordt de akoestische gitaar van Jake Smith slechts aangevuld met een bassist en een drummer. Een ijzersterke combinatie waarmee The White Buffalo in de VS, Duitsland en vele andere landen al gigantische zalen heeft veroverd.

The White Buffalo maakte al indruk met sterke platen als Hogtied Revisited (2009) en Once Upon A Time In The West (2012), en inmiddels is de band alweer toe aan hun zesde langspeler ‘Darkest Darks, Lightest Lights’ met onder andere de rockende single ‘Avalon’. De muziek van The White Buffalo bleef ook niet onopgemerkt bij bedenker en producer van de hitserie ‘Sons Of Anarchy’, Kurt Sutter. Smith, Sutter en de band The Forest Rangers schreven samen het nummer voor de laatste aflevering van het 7e seizoen, ‘Come Join The Murder’. Maar daar bleef het niet bij, maar liefst 10 nummers verzorgde Smith voor de serie, waaronder ook het intense ‘House Of The Rising Sun’.

Deel: