Met ‘The Truth’ lanceert de Engelse gitarist Laurence Jones alweer zijn vijfde album. Een korte bio: op 13 februari 1992 geboren in Liverpool verhuist hij als 8-jarige met zijn familie naar Shipston-on-Stour, Warwickshire. Hij krijgt klassiek gitaarles vanaf zijn zevende en raakt enkele jaren later geïnteresseerd in de blues. Als tiener speelt hij i zijn eerste bandjes. In 2012 tekent hij zijn eerste platencontract. En nu, zes jaar en vele internationale optredens later ligt zijn vijfde cd in de winkels.

Laurence-Jones-The-truthDe band rond Laurence Jones bestaat uit Phil Wilson (drums), Greg Smith (bas) en Bennett Holland (toetsen, backing vocals). Op de cd staan tien door Jones en band zelfgeschreven nummers. Wat stijl betreft verlaat hij het pad van de bluesrock en richt hij zich meer op de poprock. De opener ‘What Would You Do’ begint nog zoals we hem kennen: stevig en met fel wahwah-gitaarspel. Dan volgen een paar nummers die meer naar de melodieuze rock neigen. Wat te clean en glad naar mijn smaak. Pas tijdens de laatste twee nummers, ‘Can’t Go On Without You’ en ‘Never Good Enough’ klinkt hij weer eens ouderwets stevig (6,5/10)  (Top Stop Music)

Deel: