De Australische singer-songwriter Xavier Rudd komt dit jaar weer voor een concert naar Nederland. In het kader van zijn komende nieuwe album ‘Storm Boy’ heeft de multi-instrumentalist een Europese en Noord-Amerikaanse tournee aangekondigd. Op donderdag 20 september staat hij op het podium in AFAS Live. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande woensdag 28 februari om 10.00 uur via Ticketmaster.

In 2017 speelde Xavier zijn grootste Europese tournee tot nu toe, met 28 shows voor meer dan 30.000 bezoekers. Sinds de release van zijn laatste studioalbum ‘Spirit Bird’ (2012), trad Xavier op op enkele van Europa’s meest populaire festivals zoals Rock Werchter, Hurricane & Southside, Gurten Festival en natuurlijk Down The Rabbit Hole. Ook verkocht hij een aantal zeer beroemde Europese venues tot tweemaal toe uit, waaronder Electric Ballroom (Londen) en Ancienne Belgique (Brussel), maar ook onze eigen TivoliVredenburg en de Melkweg.

Xavier Rudd en Nederland dragen elkaar al jaren een warm hart toe, na negen studio albums verscheen in april vorig jaar ‘Live in the Netherlands’, opgenomen tijdens de laatste show van de uitverkochte Europese tournee in TivoliVredenburg in 2017. De magie die die avond met een twee uur durende show ontstond, wilde hij graag delen met de rest van de wereld.

De Australiër is behalve singer-songwriter en multi-instrumentalist ook activist. Zijn teksten zijn vaak maatschappijkritisch, maar ook spiritueel en hoopvol. Hij komt op voor de rechten van Aboriginals en uit zijn zorgen over het milieu.

Op het album ‘Storm Boy’, dat dit jaar zal verschijnen, staat onder andere de nieuwe single ‘Walk Away’, zijn eerste nieuwe materiaal sinds 2015. “I am proud of my new music and I’m excited to bring it to the people. Blessed again to be playing shows this year in so many countries around this magical planet,” aldus Xavier over zijn nieuwe album en tournee plannen.

Deel: